Kondiitritoodete valmistamise algkursus

Aeg: 11.02-09.04.2019, E ja T, kell 15.30-18.30 4 ak tundi, 15.30-19.15, 5 ak tundi, 15.30-20.00, 6 ak tundi

Tnniplaaniga saate tutvuda siin!

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
• erialase tasemehariduseta täiskasvanud,
• keskhariduseta täiskasvanud,
• aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+;
• majutus- ja toitlustusvaldkonnas töötavad inimesed.

Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: riigikeele oskus

Maht: 100 tundi, millest 5 tundi on iseseisevtöö

Õpiväljundid:
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust.

Koolituse teemad:
1.Auditoorne 6 tundi
Sissejuhatus, kondiitritoodete tehnoloogia
Tööohutus ja seadmed

2.Iseseisevtöö 5 tundi
Tellimustordi kavandi koostamine


3. praktiline töö 89 tundi
 Mure- ja liivataignast toodete valmistamine ja kaunistamine
o Lahtised pirukad
o Glasuuritud koogid
 Erinevatest taignatest küpsised
o Küpsiste vormimine ja kaunistamine
 Keedu- ja beseetaignast toodete valmistamine
o Koogid
o Pooltoodete valmistamine
 Käsitöökommid
 Biskviittaignast koogid (rull-, lõike-, minikoogid) valmistamine
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
 Võibiskviittaigen
o Muhvinid
o Keeksid
 Suhkruline- ja beseetaigen
o Koogid
o Pooltooted tortidele ja kookidele
 Tortide valmistamine
o Erinevate tordipõhjade valmistamine
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
 Kaunistuste valmistamine šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist
 Pärmilehttaigen
o Täidistega pirukad ja saiakesed
o Croissant
o Viinisaiake
 Lehttaignast toodete valmistamine
o Täidistega pirukad ja saiakesed
o Koogid
 Kursuse lõputöö

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele.
Kursus lõppeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.

Lõpuülesande sisu:
Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt kondiitritoote.
Lävend praktilise töö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel kondiitritoote. Valib kondiitritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Läbiviijad:
Terje Jürgens – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.

Õppekavaga saate tutvuda siin!

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

{BreezingForms:tasuta}