Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia algkursus

el sotsiaalfond horisontaalne1 haridusmin 3lovi est




Aeg:
 28.10-16.12.19, E ja T, kell 15.30-19.00, 5 ak tundi korraga 15.30-19.45 6 ak tundi korraga.

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu

Sihtrühm:

  • erialase hariduseta täiskasvanud;
  • keskhariduseta täiskasvanud;
  • aegunud oskustega tööealine elanikkond vanuses 50+;
  • toitlustus- ja majutusettevõttes töötavad inimesed.

Nõuded õpingute alustamiseks: 

Nõuded õpingute alustamiseks puuduvad.

Maht: 80 tundi (akad. tund), millest 6 tundi on auditoorne töö ning 74 tundi praktilist tööd õppeköögis.
Eesmärk:  Koolituse eesmärk on anda õppijale teadmised ning oskused töötamaks iseseisvalt pagari- või kondiitritooteid tootvas või toitlustusteenuseid pakkuvas ettevõttes.

Õpiväljundid:

1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- ja kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust.

 
Koolituse teemad:

1. Auditoorne
Sissejuhatus, pagari ja kondiitritoodete tehnoloogia
Tööohutus ja seadmed

2. Praktiline töö

  • Lihtpagaritoodete valmistamine
      • Batoonsaiad
      • Kuklid
  • Pärmitaignatest väikesaiade ja pirukate valmistamine
      • Täidistega pirukad ja saiakesed
  • Pärmileht- ja kihilisest pärmitaignast toodete valmistamine
      • Täidistega pirukad ja saiakesed
      • Croissant
      • Viinisaiake
  • Kringlite, struudlite, stritslite valmistamine
      • Erinevate täidiste valmistamine
      • Toodete vormimine
      • Pumati ja puistetega kaunistamine
  • Rukkitaignast toodete valmistamine
      • Kuklid
      • Leivad
  • Mure- ja liivataignast toodete valmistamine
      • Lahtised pirukad
      • Glasuuritud koogid
  • Küpsised
      • Erinevatest taignatest küpsised
      • Küpsiste vormimine
  • Keedu- ja beseetaignast toodete valmistamine
      • Koogid
      • Pooltoodete valmistamine
  • Biskviittaignast toodete valmistamine
      • Koogid (rull-, lõike-, minikoogid)
      • Kreemid
      • Siirupid
      • Želeed, marjad ja puuviljad
      • Kaunistamine
  • Tortide valmistamine
      • Erinevate tordipõhjade valmistamine
      • Kreemid
      • Siirupid
      • Želeed, marjad ja puuviljad
      • Kaunistamine
  • Kaunistuste valmistamine šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist
      • Šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist
  • Lõputöö, tagasiside kursusele.

Õppekavaga saad tutvuda siin!

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:

Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele.
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.

  1. Lõpetaja saab vormikohase täiskasvanute koolituse osakonna poolt väljastatud tunnistuse koos akadeemilise õiendiga kui :
  • isik saavutas kõik õppekava lõpetamiseks nõutud õpiväljundid ja koolituse käigus hinnati õpiväljundite saavutatust.

      2. Lõpetaja saab vormikohase täiskasvanute koolituse osakonna poolt väljastatud tõendi koos akadeemilise õiendiga kui:

  • isik ei saavutanud kõiki õppekava lõpetamiseks nõutud õpiväljundeid ja koolituse käigus ei hinnatud õpiväljundite saavutatust

Lõpuülesande sisu:

Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt pagari- ja kondiitritoote.

Lävend praktilise töö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel pagari- ja kondiitritoote. Valib pagari- ja kondiitritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.

Läbiviijad:
Terje Jürgens – See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2019 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2019 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.

{BreezingForms:tasuta}