Patuvaba toitumine ehk kuidas küpsetada ilma gluteeni (sh nisu), piima ja suhkruta?

 

Koolituse lühikirjeldus:

Kas armastad küpsetada? Oled mõelnud kuidas teha seda tervislikumalt ja kehakaalu mõjutamata? Tule tee kasulik samm parema tervise suunas ning saa osa praktilisest koolituspäevast, kus räägime kuidas küpsetada patuvabalt, ehk nisujahu ja suhkruvabalt (sh jättes välja toidust gluteeni ja suhkru aga ka kaseiini ja laktoosi). BiPa asutaja Birgit Paasma tuleb räägib enda teekonnast uute harjumuste ja maitsvate valikuteni parandades seejuures oma üldist tervist ja kehakaalu. Kõik BiPa tooted on valminud Birgiti enda ja ta pere vajadusest lähtuvalt ning loodetavasti abiks ka paljudele teistele.

Kellele: Inimesed, kes soovivad omandada algteadmisi küpsetamisel ilma gluteeni, laktoosi/kaseiini ja suhkruta või täiendada oma teadmisi antud valdkonnas.
Aeg: 12.05.2021 , kell 14.30- 20.30, üks päev
Maht: 8 akadeemilist tundi
Toimumiskoht: Koolitus toimub 100% Zoom keskkonnas veebi teel. Õpetaja saadab kõigile koju tooraine, paljundused, mida praktiliselt valmistate.
Eesmärk: laiendada inimeste silmaringi küpsetamisel kasutatavatest toiduainetest

Kursuse teemad:
- Toitumine toidutalumatustega ja toiduallergiate puhul kui probleeme tekitab gluteen, laktoos, kaseiin ja/või suhkur
- Mis on gluteen? Kus seda leidub ja kus mitte?
- Mis on laktoos ja kaseiin? Mis vahe neil on?
- Kas suhkur on vajalik küpsetamisel? Kuidas see reageerib meie kehas?
- Mida jälgida küpsetamisel ja kuidas ning millega probleemseid toiduaineid asendada?
Koolituspäeva esimene pool käsitleb teoreetilist poolt ning päeva teises pooles küpsetatakse koos nii patuvaba magusaid kui soolaseid küpsetisi

Koolituse õpiväljundid:
1. Rakendab uusi teadmisi tervislikemate küpsetiste valmistamisel.
2. Omandab teadmised sellest mis on gluteen, laktoos ja kaseiin ning millistes toiduainetes neid leidub.
3. Oskab asendada toidus gluteeni sisaldavaid toite gluteenivabade alternatiividega.
4. Oskab asendada toidus laktoosi ja või kaseiini sisaldavaid toite nende vabade alternatiividega.
5. Oskab asendada toidus lisatud suhkruid sisaldavaid toite tervislikemate alternatiividega.

Koolituse tulemus: Koolituse lõpus saab koolitatav tunnistuse kui on täitnud kõik õpiväljundid, osalenud kogu koolitusel ja teinud läbi praktiliselt etteantud tööd. Koolituse hindamine on mitteeristav ja hinnatakse arvestatud või mittearvestatud.

Koolitaja:
Birgit Paasma, külalislektor
- Suure kirega kodukondiiter
- Töötanud toitlustuses üle 10a
- Omab ettevõtet, kus küpsetatakse gluteeni-, laktoosi/kaseiini- ja suhkruvabu tooteid ning lisaks ka vegan tooteid
- Läbinud erinevaid kondiitri alaseid täiendkoolitusi Tordikoolis, osalenud Irina Skoryh isomalt koolitusel, Tasty Tasty koolitusel Rony Parijs koolitusel
- Hariduselt omab finantsjuhtimise rakenduskõrghariduse diplomit ja inimressursside juhtimise magistri kraadi

Maksumus: 89 eurot
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Grupi suurus: miinimum 6 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.

Koolitusjuht: Heleri Heinla, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud., 53446945 /4451968

© 2018 PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 442 7870 | kursused[at]hariduskeskus.ee