Kellele: Koolitusele ootame kõiki, kes soovivad ennast täiendada rahvusköökide teemadel.
Aeg: planeerimisel
Maht: 50 ak tundi
Kursuse kestvus: 2 kuud
Eesmärk: Õpetusega taotletakse, et õppijal on teadmised Eesti ja teiste enamlevinud rahvusköökide eripärast ja oskused valmistada ja serveerida rahvusköökide roogi.
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn.12, Pärnu
Kursuse teemad:
Sissejuhatus moodulisse.
Eesti toidukultuur.
Hooajalised toiduained eestlaste toidulaual.
Eesti piirkondlikud toidukultuuri erinevused.
Kaasaegne Eesti toit – tootearendus.
Eesti toidukultuur.
Hooajalised toiduained eestlaste toidulaual.
Eesti piirkondlikud toidukultuuri erinevused.
Kaasaegne Eesti toit - tootearendus.
Toitude ja jookide praktiline valmistamine ja serveerimine.
Puhastustööd.
Enesehinnang ja hinnang meeskonnatööle.
Erinevate rahvaste toidukultuur, põhilised toorained, roogade valmistamise
tehnoloogiad, klassikalised road ja serveerimine.
Põhjamaade toidukultuur ja selle seosed Eesti Põhjala toidukultuuri
kontseptsiooniga.
Vahemeremaade toidukultuur ja selle toidukultuuri mõju maailma gastronoomia
arengule.
Vene toidukultuur ja selle jälg tänapäeva Eesti toidukultuuris.
Aasia toidukultuur ja selle mõju Euroopa toidukultuurile.
Ladina-Ameerika toidukultuur ja selle mõju Euroopa toidukultuurile.
Rahvusköökide (sh maailmausunditega sobilikud road) roogade ja jookide
valmistamise ja serveerimise põhimõtted.
Erinevate rahvaste toidukultuur, põhilised toorained, roogade valmistamise
tehnoloogiad, klassikalised road ja serveerimine.
Põhjamaade toidukultuur ja selle seosed Eesti Põhjala toidukultuuri
kontseptsiooniga.
Vahemeremaade toidukultuur ja selle toidukultuuri mõju maailma gastronoomia
arengule.
Vene toidukultuur ja selle jälg tänapäeva Eesti toidukultuuris.
Aasia toidukultuur ja selle mõju Euroopa toidukultuurile.
Ladina-Ameerika toidukultuur ja selle mõju Euroopa toidukultuurile
Rahvusköökide (sh maailmausunditega sobilikud road) roogade ja jookide
praktiline valmistamine ja serveerimine.
Puhastustööd.
Enesehinnang ja hinnang meeskonnatööle.
Mooduli hindamine.
Tagasiside moodulile.
Õpiväljundid:
- õppija valmistab ja serveerib meeskonnatööna juhendi alusel Eesti köögi roogasid ja jooke.
- õppija kirjeldab juhendi alusel erinevate rahvuste toidukultuuri eripärasid ja maailmausunditest tulenevaid toitumise eripärasid.
- õppija valmistab ja serveerib meeskonnatööna juhendi alusel teiste rahvusköökide roogasid , jooke ja sobilikke roogi maailmausunditesse kuuluvatele inimestele.
Koolitajad: Taisi Talviste, Sergei Tšekmarjov PKHK koka eriala kutseõpetaja
Maksumus: 240 eurot, võimalus tasuda kahes osas
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Info: Heleri Heinla, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. , Telefon 44 51 968, 53 446 945