#gruemenu.grue

Peolaua toitude valmistamine

Aeg:  10.10-12.12.2018, T ja K 16.00 – 19.00, 4 ak tundi, 16.00-19.45, 5 ak tundi, 16.00-20.30, 6 ak tundi

Tunniplaaniga saate tutvuda siin!

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus.

Sihtrühm: Peoteenindusest sh klienditeenindusest, lilleseadest, peolaua toitude valmistamisest ja serveerimisest huvitunud inimestele; toitlustusega tegelevatele ettevõtete töötajatele.

Eelistatud on:

  • erialase tasemehariduseta täiskasvanud,
  • keskhariduseta täiskasvanud,
  • aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+.

Kursusele ei saa registreerida tasemeõppes õppivad õppijad.

NB! Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul. 

Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks:  Eesti keele valdamine tasemel, mis on vajalik teema omandamiseks.
Maht: 80 tundi

Õpiväljundid:

Õppija:

  • planeerib üritust vastavalt etteantud juhisele ja teeb teenindusruumide ettevalmistuse kasutades ergonoomilisi töövõtteid.
  • teenindab kliente müügi- ja teenindamise põhitehnikaid kasutades ja kliendikesksuse

põhimõtteid järgides

  • nimetab erinevaid laua dekoreerimise võimalusi
  • teab seadete asetusviise
  • kasutab sobivaid värvilahendusi  kompositsioonide loomisel
  • planeerib ja valmistab peolaua suupisted tööohutusnõudeid järgides

Koolituse teemad:
Auditoorse töö teemad - Auditoorse töö maht kokku 5t

Sissejuhatus õpingutesse (1 tund)
Peoteenindus (1 tund)
Toitude valmistamine (2 tund)
Lilleseade (1 tund)

Praktilise töö lühikirjeldus - Praktilise töö maht kokku 75t

  • Peoteenindus 20t
    Peoteenindus ja catering- teenindus (2 tundi)
    Ürituste liigid (2 tundi)
    Menüü ja tellimus (2 tundi)
    Ruumid, mööbel ja selle paigutamise põhimõtted (2 tundi)
    Laudade, lauapesu vajadus (2 tundi)
    Nõud, söögiriistad, klaasid jm serveerimisvahendid ja nende vajadus (2 tundi)
    Eelkatte teostamine (2 tundi)
    Töö organiseerimine, tööde jaotus ja tööjõu jaotus erinevatel üritustel (2 tundi)
    Pakkumiskirja koostamine (2 tundi)
  • Lilleseade 16t
    Laua dekoreerimise võimalused (2 tundi)
    Seadete paigutamine (2 tundi)
    Värviharmoonia (2 tundi)
    Praktiline töö-lauadekoratsioon (10 tundi)
  • Toitude valmistamine ja serveerimine. Puhastustööd. 39t
    Kalkulatsioonikaart, selle lugemine, mõisted bruto ja neto (5 tundi )
    Salatid, supid, vormiroad, road lihast, kanast, kalast (5 tundi )
    Lisandid: kartulist, juurviljadest, riisist, tatrast, pastatoodetest (5 tundi) Põhikastmed ja tuletised (5 tundi )
    Magustoidud: kissellid, tarretised, vahud (5 tundi )
    Toitainete muutumine toiduvalmistamisprotsessis (5 tundi )
    Erinevate roagruppide valmistamine juhendi alused (5 tundi )
    Töökoha korraldamine, töökorraldus (4 tundi ) 

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 70% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine. Hinnataks mitteeristavalt arvestatud/mittearvestatud.

Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.

Hindamismeetod: Praktiline töö.  Suuline tagasiside andmine. Õppija eneseanalüüs

Hindamiskriteeriumid:

Peoteenindus

Õppija:

  • Koostab juhendi alusel tööde teostamise

            plaani arvestades ürituse sisu ja menüüd

  • Valmistab ette juhendi alusel

kõik peoteeninduseks vajalikud vahendid

  • Teenindab kliente kliendikesksuse põhimõtteid järgides

Lilleseade

Õppija:

  • nimetab nõuded lauaseadele
  • kasutab eesmärgipäraselt tehnilisi vahendeid
  • valmistab erinevaid lauaseadeid kasutades

            sobivat asetusviisi

Toiduvalmistamine

Õppija:

  • valmistab juhendamisel etteantud juhendite järgi roogi ja jooke,
  • kasutab juhendamisel roogade ja jookide valmistamisel kliendirühmale sobilikke töötlusvõtteid ja maitsestust.
  • Rakendab juhendamisel toidu- ja tööohutuse põhimõtteid,

            korraldab oma töökohta juhendamisel.

Läbiviijad:

Taisi Talviste – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe
Hiie Põldma – PKHK kelner/teenindaja kutseõpetaja, Pärnu Kolledž, veeökosüsteemide majandamine; Pärnu Tarbijate kooperatiiv-kauplus/ müüja eriala; Kutsetunnistus, vanemkelner Tase 5
Kristel Sepp - PKHK kutseõpetaja,  Tallinna Ülikool 1987-1992, eriala joonistamine, joonestamine, käsitöö, bakalaureuse kraad, õppinud lilleseadet Taivo Pilleri koolitustel, õppinud Taimeseade ja punumise kursustel, Töötanud lillepoes 1992-2000, Stažeerinud lillepoes Viola 2014, Täiendõpe: Stockmann Koolitus, 15.11.2010, teema jõulukaunistused , Täiskavanu koolitaja 6.tase, nov. 201
Marina Madisson - PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna kooperatiiv ja kaubandus tehnikum, toiduvalmistamise tehnoloog, Tallinna Ülikool, kutsepedagoogika

Õppekavaga saate tutvuda siin!

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945

e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.

Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.

Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.

Osaleja andmed





Käesolevaga kinnitan, et soovin saada PKHK täiendus- ja ümberõppe teenistuse poolt edastatavaid koolituspakkumisi oma e-posti aadressile ja olen teadlik, et saan igal ajal oma nõusoleku tagasi võtta teavitades oma soovist meilile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

© 2018 PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 442 7870 | kursused[at]hariduskeskus.ee

Please publish modules in offcanvas position.