Aeg: 02.10-28.11.2018, T ja K, kell 15.30-18.30 4 ak tundi, 15.30-19.15, 5 ak tundi, 15.30-20.00, 6 ak tundi
Tunniplaaniga saate tutvuda siin!
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
• Erialase hariduseta töötavad kondiitrid
• Aegunud kogemustega/oskustega valdkonna inimesed
• Pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia algõppe koolituse läbinud õppijad
• Majutus- ja toitlustusvaldkonnas töötavad inimesed
Kursusele ei saa registreerida tasemeõppes õppivad õppijad.
NB! Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: kondiitri tehnoloogia algteadmised, riigikeele oskus
Maht: 100 tundi
Õpiväljundid:
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust;
Koolituse teemad:
1.Auditoorne
Sissejuhatus, kondiitritoodete tehnoloogia 5 tundi
Tööohutus ja seadmed 1tund
2.Iseseisevtöö
Tellimustordi kavandi koostamine 5 tundi
3. praktiline töö
Mure- ja liivataignast toodete valmistamine ja kaunistamine 5 tundi
o Lahtised pirukad
o Glasuuritud koogid
Erinevatest taignatest küpsised 5 tundi
o Küpsiste vormimine ja kaunistamine
Keedu- ja beseetaignast toodete valmistamine, 5 tundi.
o Koogid
o Pooltoodete valmistamine
Käsitöökommid 10
Biskviittaignast koogid (rull-, lõike-, minikoogid) valmistamine 15 tundi.
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
Võibiskviittaigen 5 tundi
o Muhvinid
o Keeksid
Suhkruline- ja mandli- pähklitaigen 5 tundi
o Mokatoru
o Kaunistuste valmistamine
o Pooltooted tortidele ja kookidele
Tortide valmistamine 15 tundi.
o Erinevate tordipõhjade valmistamine
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
Kaunistuste valmistamine šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist 12 tundi
o Šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist
Pärmileht- ja lehttaignast toodete valmistamine 6 tundi
o Täidistega pirukad ja saiakesed
o Croissant
o Viinisaiake
Kursuse lõputöö 6 tundi
Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt kondiitritoote.
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Hindamismeetod:
Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt kondiitritoote.
Hindamiskriteerium: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel kondiitritoote. Valib kondiitritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Läbiviijad:
Terje Jürgens – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.