Aeg: 07.11-29.11.2018, november 2018, K,N 16.00 – 19.45, 5 ak tundi, 16.00-19.00, 4 ak tundi korraga
07.11, kell 16.00 – 19.00, 4 ak tundi teooria, Ingrid Ploom, ruum B207
08.11, kell 16.00 – 19.00, 4 ak tundi teooria, Taisi Talviste, ruum B207
14.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
15.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök
21.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
22.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök
28.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
29.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
- Toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed, kellel puudub põhi- või keskharidus või erialane haridus
- Toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed, kelle teadmised ja oskused on aegunud ja/ või vanus 50+
- Sotsiaalvaldkonnas ja toitlustuses töötavad inimesed, kellel on vajadus valmistada antud sihtgrupile (vanemaealistele) toitu.
NB! Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.
Maht: 38 tundi
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
Kursusele ei saa registreerida tasemeõppes õppivad õppijad.
Õpiväljundid:
- Kirjeldab vanusest tulenevate toitumisalaste iseärasustega klientide toitumise eripära;
- Koostab menüüsid arvestades kliendirühmade toitumisalaste iseärasuste ja toitumissoovitustega;
- Valmistab kliendirühmale sobilikke roogi ja jooke.
Koolituse teemad:
1. Auditoorse töö teemad: 8 tundi
- Vanemaealiste toitumisalased eripärad ja toitumissoovitused, 4 tundi
- Menüü koostamine arvestades kliendirühmade toitumisalast omapära ja toitumissoovitusi, 4 tundi
2. Praktilise töö lühikirjeldus: 30 tundi
- Toitumisalaste iseärasustega klientidele sobilike roogade ja jookide valmistamine, 5 tundi
- Külmad eelroad, 5 tundi
- Soojad eelroad, 4 tundi
- Pearoad aedviljadest, 4 tundi
- Pearoad kalast, 4 tundi
- Pearoad lihast, 4 tundi
- Järelroad, 4 tundi
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 70% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Õpiväljundite hindamine on mitteeristav (arvestatud/ mittearvestatud).
Praktiline ülesanne- kursuslane valmistab juhendamisel ühe einekorra.
Lävend praktilisetöö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel toidud. Valib toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Valmistab toidu lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Õppija serveerib toidu, vastavalt tehnoloogilisele juhendile. Töötab terviseteadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Läbiviijad:
Taisi Talviste PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus
Õppekavaga saate tutvuda siin!
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.