Väärikate toit

Aeg:  07.11-29.11.2018, november 2018, K,N 16.00 – 19.45, 5 ak tundi, 16.00-19.00, 4 ak tundi korraga

07.11, kell 16.00 – 19.00, 4 ak tundi teooria, Ingrid Ploom, ruum B207
08.11, kell 16.00 – 19.00, 4 ak tundi teooria, Taisi Talviste, ruum B207
14.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
15.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök
21.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
22.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök
28.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Ingrid Ploom, ruum õppeköök
29.11, kell 16.00 – 19.45, 5 ak tundi praktiline töö, Taisi Talviste, ruum õppeköök


Toimumise koht:
 Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus

Sihtrühm:

  1. Toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed, kellel puudub põhi- või keskharidus või erialane haridus
  2. Toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed, kelle teadmised ja oskused on aegunud ja/ või vanus 50+
  3. Sotsiaalvaldkonnas ja toitlustuses töötavad inimesed, kellel on vajadus valmistada antud sihtgrupile (vanemaealistele) toitu.

NB! Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.  

Maht: 38 tundi
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks:  puuduvad

Kursusele ei saa registreerida tasemeõppes õppivad õppijad.

Õpiväljundid:

  1. Kirjeldab vanusest tulenevate toitumisalaste iseärasustega klientide toitumise eripära;
  2. Koostab menüüsid arvestades kliendirühmade toitumisalaste iseärasuste ja toitumissoovitustega;
  3. Valmistab kliendirühmale sobilikke roogi ja jooke.

 

Koolituse teemad:

1. Auditoorse töö teemad: 8 tundi

  • Vanemaealiste toitumisalased eripärad   ja toitumissoovitused, 4 tundi
  • Menüü koostamine arvestades kliendirühmade toitumisalast omapära ja toitumissoovitusi, 4 tundi

2. Praktilise töö lühikirjeldus: 30 tundi

  • Toitumisalaste iseärasustega klientidele sobilike roogade ja jookide valmistamine, 5 tundi
  • Külmad eelroad, 5 tundi
  • Soojad eelroad, 4 tundi
  • Pearoad aedviljadest, 4 tundi
  • Pearoad kalast, 4 tundi
  • Pearoad lihast, 4 tundi
  • Järelroad, 4 tundi

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 70% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Õpiväljundite hindamine on mitteeristav (arvestatud/ mittearvestatud).
Praktiline ülesanne- kursuslane valmistab juhendamisel ühe einekorra.

Lävend praktilisetöö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel toidud. Valib toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Valmistab toidu lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Õppija serveerib toidu, vastavalt tehnoloogilisele juhendile. Töötab terviseteadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid

Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.


Läbiviijad:

Taisi Talviste PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe

Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus

Õppekavaga saate tutvuda siin!

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945

e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.

Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.

Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.

{BreezingForms:tasuta}