Pagaritoodete valmistamise algkursus

el sotsiaalfond horisontaalne

 1 haridusmin 3lovi est

 

 

 

Aeg: 04.03-13.04.2020 K ja N, kell 15.30-19.15, 5 ak tundi

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
• erialase hariduseta täiskasvanud,
• keskhariduseta täiskasvanud;
• aegunud oskustega tööealine elanikkond vanuses 50+.

Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
NB! Koolitusele me ei sa võtta tasemeõppes õppivaid inimesi.

Maht: 70 tundi

Õpiväljundid:
Koolitusega taotletakse, et õppija planeerib oma tööd, töötab iseseisvalt, valmistab pagaritooteid toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes ja osaleb meeskonnatöös.
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagaritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust;

Koolituse teemad:
1.Auditoorne
Sissejuhatus, pagari tehnoloogia 5 tundi
Tööohutus ja seadmed 1tund
2. praktiline töö
• Lihtpagaritoodete valmistamine, 5 tundi.
 Batoonsaiad
 Kuklid
• Rukkitaignast toodete valmistamine 8 tundi
 Kuklid
 Leivad
 Koorikleivad
 Näkileivad
 Karask
 Gluteenivabad küpsetised
• Pärmitaignatest väikesaiade ja pirukate valmistamine 10 tundi
 Täidistega pirukad ja saiakesed
• Pärmileht- ja kihilisest pärmitaignast toodete valmistamine 10 tundi
 Täidistega pirukad ja saiakesed
 Croissant
 Viinisaiake
• Pidulike pirukate, kringlite, struudlite, stritslite valmistamine 10 tundi
 Erinevate täidiste valmistamine
 Toodete vormimine
 Pumati ja puistetega kaunistamine
• Mure- ja liivataignast toodete valmistamine 5 tundi
 Lahtised pirukad
• Lehttaignast toodete valmistamine 5 tundi
 Täidistega pirukad ja saiakesed
• Rasvaküpsetised 5 tundi
• Lõputöö, tagasiside kursusele. 6 tundi

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Hindamismeetod:

•Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt pagaritoote

Hindamiskriteerium: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel pagaritoote. Valib pagariitöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.


Läbiviijad:
Terje Jürgens – See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.; PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Õppekavaga saab tutvuda siin!

NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.

{BreezingForms:tasuta}