Aeg: 04.03-13.04.2020 K ja N, kell 15.30-19.15, 5 ak tundi
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
• erialase hariduseta täiskasvanud,
• keskhariduseta täiskasvanud;
• aegunud oskustega tööealine elanikkond vanuses 50+.
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
NB! Koolitusele me ei sa võtta tasemeõppes õppivaid inimesi.
Maht: 70 tundi
Õpiväljundid:
Koolitusega taotletakse, et õppija planeerib oma tööd, töötab iseseisvalt, valmistab pagaritooteid toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes ja osaleb meeskonnatöös.
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagaritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust;
Koolituse teemad:
1.Auditoorne
Sissejuhatus, pagari tehnoloogia 5 tundi
Tööohutus ja seadmed 1tund
2. praktiline töö
• Lihtpagaritoodete valmistamine, 5 tundi.
Batoonsaiad
Kuklid
• Rukkitaignast toodete valmistamine 8 tundi
Kuklid
Leivad
Koorikleivad
Näkileivad
Karask
Gluteenivabad küpsetised
• Pärmitaignatest väikesaiade ja pirukate valmistamine 10 tundi
Täidistega pirukad ja saiakesed
• Pärmileht- ja kihilisest pärmitaignast toodete valmistamine 10 tundi
Täidistega pirukad ja saiakesed
Croissant
Viinisaiake
• Pidulike pirukate, kringlite, struudlite, stritslite valmistamine 10 tundi
Erinevate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Pumati ja puistetega kaunistamine
• Mure- ja liivataignast toodete valmistamine 5 tundi
Lahtised pirukad
• Lehttaignast toodete valmistamine 5 tundi
Täidistega pirukad ja saiakesed
• Rasvaküpsetised 5 tundi
• Lõputöö, tagasiside kursusele. 6 tundi
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Hindamismeetod:
•Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt pagaritoote
Hindamiskriteerium: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel pagaritoote. Valib pagariitöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Läbiviijad:
Terje Jürgens –
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg –
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
Õppekavaga saab tutvuda siin!
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.