Menüüde ja kalkulatsioonide koostamine toitlustus- ja majutusettevõtetes (2)

el sotsiaalfond horisontaalne1 haridusmin 3lovi est

 

 

 


Aeg:
 09.03-07.04.2020, E ja T kell 16.45-20.00, 4 ak tundi korraga, 15 minutit pausi sisse arvestatud

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu

Sihtrühm:
Erialase hariduseta täiskasvanud, keskhariduseta täiskasvanud ja aegunud oskustega tööealised, kes töötavad koka, abikoka, majandusalajuhataja või toitlustusjuhina ja puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega.

Grupi suurus: 12 inimest

Nõuded õpingute alustamiseks: Töötab valdkonnas, põhiharidus ja riigikeele oskus.
Koolitusele me ei saa võtta tasemeõppes õppijaid!
NB! Koolitusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.

Maht: 40 tundi (akad. tund), millest 10 tundi on auditoorne töö ning 30 tundi praktilist õpet.

Õpiväljundid:
1. rakendab menüü koostamise aluseid lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest
2. kujundab oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel
3. kujundab menüüsid ja koostab tehnoloogilisi kaarte arvutis

Koolituse teemad:
1. Auditoorne töö – 10 tundi.
Sissejuhatus õpingutesse 1tund
Menüü koostamise alused ja menüüde liigid, erinevate menüüde koostamine 7 tundi
Hinnakujunduse põhimõtted 2 tundi
2. Praktiline töö – 30 tundi
Töötlemiskadude olemus, kaonormide tabelite kasutamine, toiduainete kulude arvestamine 3 tundi
Omahindade arvutamine ja müügihinna kujundamine 3 tundi
Tehnoloogiliste kaartide ja hinna kalkulatsioonide koostamine arvutis 12 tundi
Kahekäigulise menüü koostamine ja kujundamine arvutis 4 tundi
Erinevate menüüde analüüsimine 6 tundi
Tagasiside õpingutele 2 tundi

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Vajalik vähemalt 70% ulatuses kursusel osalemine, õpiväljundite saavutamine ja kursuse lõpuülesande sooritamine.
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus koos akadeemilise õiendiga.

Hindamismeetod:
Kursuse lõpus on valminud 2-käigulise einekorra menüü, mis on kujundatud arvutis, menüüle on koostatud kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.

Hindamiskriteeriumid:
Mittearvestav hindamine ehk „arvestatud“ või „mittearvestatud“

Õppekavaga saab tutvuda siin

Läbiviija:

Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus

 Õppekavaga saate tutvuda siin!

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

{BreezingForms:tasuta}