Aeg: 01.06-07.07.2020, E,T 16.00 – 19.45, 5 ak tundi korraga.
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
Kõigile eritoitumisest huvitunud ja toitlustusega tegelevatele ettevõtete töötajatele.
Eelistatud on:
- erialase tasemehariduseta täiskasvanud;
- keskhariduseta täiskasvanud;
- aegunud oskustega elanikkond vanuses 50+.
- Toitlustus- või majutusettevõttes töötavad töötajad, kellel on vaja täiendada ennast antud valdkonnas.
Grupi suurus: 13 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
Maht: 55 tundi, millest 46 tundi on kohapeal ja 9 tundi on iseseisvat tööd.
Õpiväljundid:
Õppija:
- kirjeldab erinevate toitumisalaste iseärasustega klientide toitumise eripära;
- kohandab toitlustusettevõtte tavapärase menüü ja retseptuuri toitumisalaste iseärasustega klientidele sobivaks;
- valmistab toitumisalaste iseärasustega klientidele sobilikke toite ja jooke.
Koolituse teemad:
1. Auditoorse töö maht kokku 4t
Sissejuhatus õpingutesse
Menüü koostamine erinevate toitumisvajadustega klientidele
Veganlus
2. Praktilise töö maht kokku 42t
Toitude valmistamine erinevate toitumisvajadustega klientidele. Toitude serveerimine
Külmad ja soojad eelroad, pearoad
Puhastustööd
3. Iseseisev töö 9t
Menüü koostamine erinevate toitmisvajadustega klientidele
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 70% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine. Õppija on analüüsinud enda tööd, andnud tagasiside teemale.
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Praktiline töö: Õppija valmistab juhendamisel etteantud juhendite järgi roogi ja jooke,
kasutab juhendamisel roogade ja jookide valmistamisel kliendirühmale sobilikke töötlusvõtteid ja maitsestust.
Mitteeristav hindamine (A, arvestatud; MA, mittearvestatud)
Iseseisev töö: Õppija koostab menüü lähtuvalt kliendi toitumise eripäradest
Õppemeetodid
Interaktiivne loeng, rühmatöö, praktiline töö, iseseisev töö.
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Õppekavaga saab tutvuda siin!
Läbiviijad:
Taisi Talviste – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe, Täiendkoolitusi teinud aastast 2007.
Marina Madisson – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna kooperatiiv ja kaubandus tehnikum, toiduvalmistamise tehnoloog, Tallinna Ülikool, kutsepedagoogika, Täiendkoolitusi teinud aastast 2007.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945; e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.