Aeg: 21.02-21.03.21, E ja T kell 16.45-19.00, 3 ak tundi korraga, viimasel korral 2 ak tundi.
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu
Sihtrühm: Majandusalajuhatajad, lasteaia ja kooli kokad, kes puutuvad kokku oma igapäevatöös menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega.
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
Koolitusele me ei saa võtta tasemeõppes õppijaid, kes õpivad tasuta erialal!
Maht: 26 tundi (akad. tund), millest 6 tundi on auditoorne töö ning 20 tundi praktilist õpet.
Õpiväljundid:
1. Rakendab menüü koostamise aluseid lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest
2. Kujundab oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel
3. Kujundab menüüsid ja koostab tehnoloogilisi kaarte arvutis Excel programmiga.
Koolituse teemad:
1. Auditoorne töö – 6 tundi.
Sissejuhatus õpingutesse
Menüü koostamise alused ja menüüde liigid, erinevate menüüde koostamine
Hinnakujunduse põhimõtted
2. Praktiline töö – 20 tundi
Töötlemiskadude olemus, kaonormide tabelite kasutamine, toiduainete kulude arvestamine
Omahindade arvutamine ja müügihinna kujundamine
Tehnoloogiliste kaartide ja hinna kalkulatsioonide koostamine arvutis
Menüüde koostamine lähtuvalt õigusaktidest ja tervisliku toitumise soovitustest
Erinevate menüüde analüüs
Oma ettevõtte menüü analüüs ja koostamine
Menüü kujundamine arvutis Excel programmiga
Tagasiside õpingutele
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Vajalik vähemalt 70% ulatuses kursusel osalemine, õpiväljundite saavutamine ja kursuse lõpuülesande sooritamine.
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus koos akadeemilise õiendiga.
Hindamismeetod:
Praktiline töö arvutis ja lõpuülesanne
Hindamiskriteeriumid:
Kursuse lõpus on valminud 2-käigulise einekorra menüü, mis on kujundatud arvutis, menüüle on koostatud kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart. Mittearvestav hindamine ehk „arvestatud“ või „mittearvestatud“.
Läbiviija:
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, põhjendus ning registreerimisjärjekord. Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.