Aeg: 16.05-13.06.2022, E ja T, kell 16.30-20.15, 5 ak tundi
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
Koolituse sihtgrupp:
• erialase tasemeharidusega täiskasvanud,
• täienduskoolituse vajadusega täiskasvanud,
• taimset päritolu toidust huvitunud.
Koolitus on mõeldud taimsest päritolu toidu valmistajatele, toitlustus-majutusettevõtete töötajatele, kes soovivad kursis olla toitlustusmaailma trendidega- taimset päritolu toorainete toiduks valmistamisega ning kes väärtustavad tervist. Üha enam on toitlustus- majutusettevõtete külastajateks inimesed, kes teevad toitumises teadlikke valikuid. Üks teadlikest valikutest on loomse valgu vähendamine menüüs.
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
NB! Koolitusele me ei sa võtta tasemeõppes õppivaid inimesi, kes õpivad tasuta kohtadel!
Maht: 42 tundi
Õpiväljundid:
Õppija:
• valmistab toite ja lisandeid aed-, puu- ja teraviljadest, metsaandidest, marjadest, pähklitest, seemnetest vastavalt tehnoloogilisele kaardile ning kasutades sobivaid töövahendeid ja seadmeid;
• valmistab külmi, külmutatud ja kuumi magustoite vastavalt tehnoloogilisele kaardile ning kasutades sobivaid töövahendeid ja seadmeid; valmistab taignast tooteid vastavalt tehnoloogilisele kaardile;
• valmistab külmi ja kuumi jooke vastavalt tehnoloogilisele kaardile ning kasutades sobivaid töövahendeid ja seadmed;
• loob kliendiga positiivse kontakti; selgitab välja kliendi toidusoovid ja vajadused, sh eritoitumisega seotud vajadused, tutvustades menüüs olevaid toite ja jooke;
• katab ja teenindab erineva teenindustüübiga laudu, lähtudes menüüst, sihtrühma vajadustest ja ettevõtte teeninduse korraldusest ja kasutades asjakohaseid teenindusviise ja –tehnikaid; serveerib toite ja jooke vastavalt tehnoloogilises kaardis ettenähtud temperatuurile ja kogusele.
Koolituse teemad:
Auditoorse töö maht kokku 10ak tundi
Sissejuhatus õpingutesse
Teoreetiline ülevaade taimsetest toitudest ja tehnoloogilistest kaartidest
Vegetaarlus
Laua katmise põhitõed
Praktilise töö maht kokku 32 ak tundi
Valmistab toite ja lisandeid aed-, puu- ja teraviljadest, metsaandidest, marjadest, pähklitest, seemnetest
Valmistab külmi, külmutatud ja kuumi magustoite
Menüüde kohandamine
Laua katmine, toitude serveerimine
Loob kliendiga positiivse kontakti
Taimset päritolu toitude, jookide planeerimine infotehnoloogilisi vahendeid kasutades
Lõputöö.
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 70% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Õpiväljundite hindamine on mitteeristav (arvestatud/ mittearvestatud).
Hindamismeetod: praktiline töö. Suuline tagasiside.
Hindamiskriteeriumid:
● valmistab ja serveerib juhendamisel etteantud juhendite järgi roogi ja jooke,
kasutab juhendamisel roogade ja jookide valmistamisel kliendirühmale sobilikke töötlusvõtteid ja maitsestust,
● rakendab juhendamisel toidu- ja tööohutuse põhimõtteid,
● korraldab oma töökohta juhendamisel
• Iseseisva töö sooritamine: taimset päritolu toitude, jookide planeerimine infotehnoloogilisi vahendeid kasutades.
• Suuline tagasiside. Õppija eneseanalüüs
Läbiviijad:
Hiie Põldma - PKHK kelner/teenindaja kutseõpetaja, Pärnu Kolledž, veeökosüsteemide majandamine; Pärnu Tarbijate kooperatiiv-kauplus/ müüja eriala; Kutsetunnistus, vanemkelner Tase 5. Läbi viinud mitmeid koolitusi täiskasvanutele.
Taisi Talviste - PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse spetsialisti eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe. Läbi viinud mitmeid koolitusi täiskasvanutele. Omab 16 aastast eriala õpetamise kogemust.
Marina Madisson, PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna kooperatiiv ja kaubandus tehnikum, toiduvalmistamise tehnoloog, Tallinna Ülikool, kutsepedagoogika. Omab 17 aastast eriala õpetamise kogemust.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine ning registreerimisjärjekord.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.