Aeg: 10,11,12.10, E,T,K. Esimesel korral 10.10 koolituse kell 15.45-20.15, 6 ak tundi korraga, kahel viimasel korral kell 15.45-19.30, 5 ak tundi korraga.
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu
Sihtrühm: Kokad, koolide ja lasteaedade kokad, kodundusõpetajad, kelle töös on vaja kasutada erinevat toorainet toitude tegemiseks.
Õppijad, kes soovivad saada antud valdkonnast rohkem teadmisi ja neid oma töös kasutada.
Grupi suurus: 12 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks: puuduvad
Koolitusele me ei saa võtta tasemeõppes õppijaid, kes õpivad tasuta erialal!
Maht: 16 tundi (akad. tund), millest 3 tundi on auditoorne töö ning 13 tundi praktilist õpet.
Õpiväljundid:
Koolituse läbinul on julgus katsetada metsast ja aasalt kogutud taimedest maitseid, valmistada neist toite ja jooke.
Koolituse teemad:
Auditoorne: 3 tundi
Taimede ja seente tundmine, kogumine, säilitamine.
Praktiline 13 tundi
Toitude ja jookide valmistamine;
Valmistatakse metsikutest taimedest sööke ja jooke;
Valmistatakse seenepasteeti, nõgesekukleid, angervaksajäätist, kuuseokkaglögi, oblika- hernehummust.
Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.
Lõpetamise tingimused:
Õpiväljundid on saavutatud ning sooritatud on kursuse lõpuülesanne.
Kursus hinnatakse mitteeristavalt ehk „arvestatud“, või „mittearvestatud“.
1. Lõpetaja saab vormikohase täiskasvanute koolituse osakonna poolt väljastatud tunnistuse koos akadeemilise õiendiga kui :
• isik saavutas kõik õppekava lõpetamiseks nõutud õpiväljundid ja koolituse käigus hinnati õpiväljundite saavutatust.
2. Lõpetaja saab vormikohase täiskasvanute koolituse osakonna poolt väljastatud tõendi koos akadeemilise õiendiga kui:
• isik ei saavutanud kõiki õppekava lõpetamiseks nõutud õpiväljundeid ja koolituse käigus ei hinnatud õpiväljundite saavutatust
Hindamismeetod:
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 70% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Hindamiskriteeriumid:
Kursuse lõpus on valminud õpetaja poolt etteantud menüü põhjal toit ja antud tagasiside.
Läbiviija:
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post
NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud.
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, põhjendus ning registreerimisjärjekord. Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.