Menüüde ja kalkulatsioonide koostamine toitlustus- ja majutusettevõtetes märts

Aeg: 03.05-01.06.2021, E ja T kell 16.45-19.00, 3 ak tundi korraga, viimasel korral on 4 ak tundi korraga.

Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu

Sihtrühm: Erialase hariduseta täiskasvanud, aegunud oskustega tööealised, kes töötavad koka, abikoka, majandusalajuhataja või toitlustusjuhina ja puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega. Toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed, kelle teadmised ja oskused on aegunud või soovivad antud valdkonnas oma teadmisi tõsta.

Grupi suurus: 10 inimest

Nõuded õpingute alustamiseks: Töötab valdkonnas, põhiharidus ja riigikeele oskus.
Koolitusele me ei saa võtta tasemeõppes õppijaid!

Maht: 40 tundi (akad. tund), millest 10 tundi on auditoorne töö ning 30 tundi praktilist õpet.

Õpiväljundid:
1. rakendab menüü koostamise aluseid lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest
2. kujundab oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel
3. kujundab menüüsid ja koostab tehnoloogilisi kaarte arvutis

Koolituse teemad:
1. Auditoorne töö – 10 tundi.
Sissejuhatus õpingutesse 1tund
Menüü koostamise alused ja menüüde liigid, erinevate menüüde koostamine 7 tundi
Hinnakujunduse põhimõtted 2 tundi
2. Praktiline töö – 30 tundi
Töötlemiskadude olemus, kaonormide tabelite kasutamine, toiduainete kulude arvestamine 3 tundi
Omahindade arvutamine ja müügihinna kujundamine 3 tundi
Tehnoloogiliste kaartide ja hinna kalkulatsioonide koostamine arvutis 12 tundi
Kahekäigulise menüü koostamine ja kujundamine arvutis 4 tundi
Erinevate menüüde analüüsimine 6 tundi
Tagasiside õpingutele 2 tundi

Kursuse hind: Tasuta. Riiklik koolitustellimus (RKT), finantseeritakse Euroopa Liidu Sotsiaalfondist.

Lõpetamise tingimused:
Vajalik vähemalt 70% ulatuses kursusel osalemine, õpiväljundite saavutamine ja kursuse lõpuülesande sooritamine.
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus koos akadeemilise õiendiga.

Hindamismeetod:
Kursuse lõpus on valminud 2-käigulise einekorra menüü, mis on kujundatud arvutis, menüüle on koostatud kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.

Hindamiskriteeriumid:
Mittearvestav hindamine ehk „arvestatud“ või „mittearvestatud“

Läbiviija:
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

NB! Kui Te olete registreerunud, siis palun arvestage, et kuna soovijaid on tavaliselt rohkem kui õppegrupis kohti, siis registreerumisega ei ole Te automaatselt õppegruppi arvatud. 
Õppekohtadele põhiliseks valikukriteeriumiks on sihtgruppi kuulumine, põhjendus ning registreerimisjärjekord. Kursusele saame võtta kõrgharidusega soovijaid ainult vabade kohtade olemasolul.
Grupp komplekteeritakse ja kõigile saadetakse teade e- posti aadressil hiljemalt 5-7 päeva enne koolituse algust.

{BreezingForms:tasuta}