Abikoka täiendkoolitus pagaritöö lisaoskusega

Aeg: selgub piisava arvu huviliste korral
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm:
1. Õppijad, kes soovivad omandada abikoka ja pagari oskusi.
 
Grupi suurus: 5 inimest
Nõuded õpingute alustamiseks:  puuduvad
Maht: 100 tundi

Õpiväljundid:
Lähtuvalt kutsestandardist abikokk tase 3 (kutsestandardi tähis: 04-24052012-5.1/2k) ning Pärnumaa Kutsehariduskeskuse abikokk tase 3 õppekavast, on omandatavad kompetentsid järgmised:
Abikokk:
1. Õppija valmistab toite ja jooke lähtuvalt toitlustusettevõtte eripärast ja tervisliku toitumise põhimõtetest ning toiduvalmistamise põhitehnoloogiatest, kasutab juhendile vastavaid toiduaineid ja nende käitlemisviise ning rakendab toidu- ja tööohutuse põhimõtteid oma töökoha korraldamisel.
2. Õppija  mõistab toitlustusteeninduse ja klienditeeninduse põhimõtteid, kasutab lauakatmise põhitehnikaid, teenindab kliente erinevates teenindusolukordades.
3. Õppija valmistab ja serveerib juhendamisel meeskonna liikmena menüüs olevaid toite ja jooke.
4. Õppija planeerib oma tööd toitlustusettevõttes, käitleb toidutooret, töötab juhendamisel meeskonnaliikmena.
Lähtuvalt kutsestandardist abipagar tase 3 on omandatavad kompetentsid järgmised:
Abipagar:
1. Toorainete ettevalmistamine
2. Lihtsamate soolaste ja magusate täidiste valmistamine
3. Tainaste vormimine, küpsetamine ning küpsetuseelne ja -järgne viimistlemine
4. Toodete ja/või kaunistusmaterjalide valmistamine
5. Toodete jahutamine ja lõppviimistlemine
6. Toodete pakendamine ja ladustamine

Koolituse teemad:
Auditoorne osa 20 tundi
Toiduhügieen
Töökorraldus toitlustusettevõttes
Puhastusteeninduse alused
Kulinaaria teooria
Pagari teooria,
Seadusandluse alused
Praktiline osa 80 tundi
Pagari praktika (45 tundi)
*Lihtpagaritoodete valmistamine, 5 tundi
* Batoonsaiad
* Kuklid
*Rukkitaignast toodete valmistamine, 8 tundi
* Kuklid
* Leivad
* Koorikleivad
* Näkileivad
* Karask
*Pärmitaignast väikesaiade ja pirukate valmistamine
* Täidistega pirukad ja saiakesed
*Pärmileht- ja kihilisest pärmitaignast toodete valmistamine
* Täidistega pirukad ja saiakesed
* Croissant
* Viinisaiake
*Kringlite, struudlite, stritslite valmistamine
* Erinevate täidiste valmistamine
* Toodete vormimine
* Pumati ja puistetega kaunistamine
*Lehttaignast toodete valmistamine
* Täidistega pirukad ja saiakesed
*Lõputöö, tagasiside kursusele
Kulinaaria praktika (35 tundi)
*Salatid 6 tundi
*Pudrud 5 tundi
*Supid 6 tundi
*Kastmed, road pastast ja tangainetest 6 tundi
*Vormiroad 6 tundi
*Lihtsamad magustoidud 6 tundi

Kursuse hind: 980, võimalus tasuda neljas osas
Lõpetamise tingimused:
Vajalik vähemalt 80% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Õpiväljundite hindamine on mitteeristav (arvestatud/ mittearvestatud).
Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus koos akadeemilise õiendiga.
Hindamismeetod (abikokk):
• Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab juhendamisel kahekäigulise einekorra.
Hindamiskriteerium (abikokk): õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel toidud. Valib toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Valmistab toidu lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Õppija serveerib toidud, vastavalt tehnoloogilisele juhendile. Töötab terviseteadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Hindamismeetod (abipagar):
•Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt pagaritoote.
Hindamiskriteerium (abipagar): õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel pagaritoote. Valib pagaritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.

Läbiviijad:
Aino Juurikas –Eesti Põllumajanduse Akadeemia, põllumajanduse ökonoomika ja organiseerimise eriala, Tartu Ülikool haridusteaduskond, kutsepedagoogika kursus
Terje Jürgens – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2016 PKHK täiendkoolitusi;
Heli Hinrikson - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
 
 
Täida väli!
Täida väli
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!

Õppekorraldus

Kursuse eest tasumine

  1. Kursuse eest tasumine toimub arve alusel. Arve saadetakse e-posti teel Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt. Arve tuleb tasuda arvel märgitud tähtajaks.
  2. Kokkuleppel koolitusjuhiga on võimalik tasuda õppetöö eest osade kaupa.

Kursusest loobumine

  1. Kui kursusele registreerunul ei ole võimalik kursusest osa võtta, tuleb sellest teavitada koolitusjuhti.
  2. Peale oma osalemise kinnitust koolitusjuhile (kinnitusmeil saadetakse eelnevalt kursuslase e-mailile) ei ole võimalik koolitusest loobuda. Koolitustasu ei tagastata ning arve tasumise kohustus kursuslasele jääb.
Kinnita!
Invalid Input

Maksja

(täita juhul kui tasujaks on kas ettevõte või kolmas isik)

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input