Aeg: selgub piisava arvu huviliste korral
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu
Sihtrühm: toitlustus- majutusvaldkonnast algteadmisi ja oskusi omavad inimesed või abikoka algtaseme koolituse läbinud õppijad, kellel puudub erialane haridus.
Maht: 80 tundi (akad. tundi), millest 20 tundi on auditoorne töö ning 60 tundi praktilist tööd õppeköögis.
Eesmärk: koolituse eesmärk on anda ettevalmistus abikokana töötamiseks. Abikokk käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab koka juhendamisel.
Õpiväljundid:
1. Õppija valmistab toite ja jooke lähtuvalt toitlustusettevõtte eripärast ja tervisliku toitumise põhimõtetest ning toiduvalmistamise põhitehnoloogiatest, kasutab juhendile vastavaid toiduaineid ja nende käitlemisviise ning rakendab toidu- ja tööohutuse põhimõtteid oma töökoha korraldamisel.
2. Õppija mõistab toitlustusteeninduse ja klienditeeninduse põhimõtteid, kasutab lauakatmise põhitehnikaid, teenindab kliente erinevates teenindusolukordades.
3. Õppija valmistab ja serveerib juhendamisel meeskonna liikmena menüüs olevaid toite ja jooke.
4. Õppija planeerib oma tööd toitlustusettevõttes, käitleb toidutooret, töötab juhendamisel meeskonnaliikmena.
Koolituse teemad:
1. Toiduhügieen.
2. Toitlustusteenindus.
3. Töökorraldus.
4. Puhastusteeninduse alused.
5. Kulinaaria teooria.
6. Kulinaaria praktika.
7. Seadusandluse alused.
8. Arvutiõpetus ja kalkulatsioon.
9. Ettevalmistus eksamiks.
10. Eksam.
Grupi suurus: miinimum 7 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Kursuse hind: 600 (hind sisaldab kõiki materjale, võimalus tasuda kolmes osas)
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Lõpetamise tingimused: abikoka jätkuõpe lõpeb mitteeristavalt hinnatava (arvestatud/mittearvestatud) praktilise eksamiga. Praktilise eksami käigus
valmistatakse eelroog ning pearoog, mida hinnatakse 10 palli süsteemis. Eksam on sooritatud positiivsele tulemusele, kui õppija saab eksamil vähemalt 6 punkti.
Lõpetamise tingimuseks on osalemine koolitusel 80% ulatuses.
Koolitajad:
Marina Madisson – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kooperatiiv ja Kaubandus Tehnikum, toiduvalmistamise tehnoloog, Tallinna Ülikool, kutsepedagoogika bakalaureuseõpe
Taisi Talviste – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe
Peep Peetersoo – PKHK kelner-teenindaja kutseõpetaja, Tallinna 15. Tehnikakool, kelneri IV kutse.
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja; Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus
Aino Juurikas – PKHK kutseõpetaja, Eesti Põllumajanduse Akadeemia, põllumajanduse ökonoomika ja organiseerimise eriala, Tartu Ülikool haridusteaduskond, kutsepedagoogika kursus
Sergei Tšekmarjov – PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Ülikool kutseõpetaja ja Pärnu Kutsekeskkool, kokk- kondiiter, Kutsekoda, Kokk II kutsetunnistus
Sergei Tšekmarjov PKHK koka eriala kutseõpetaja, Tallinna Ülikool, kutseõpetaja
Koolitusjuht: Heleri Heinla, 445 1968; 5344 6945, e- post