Menüüde ja kalkulatsioonide koostamine lasteaedades ja koolides

Aeg: planeerimisel november 2020, E ja K kell 16.45-19.00, 3 ak tundi korraga, viimasel korral 2 ak tundi korraga, kokku 5 nädalat.
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 8//12, Pärnu, ruum B302.
Sihtrühm: majandusalajuhatajad, lasteaia ja kooli kokad, kes puutuvad kokku oma igapäevatöös menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega.

Grupi suurus: miinimum 6 inimest

Maht: 26 tundi (akad. tund), millest 6 tundi on auditoorne töö ning 20 tundi praktilist õpet.

Õpiväljundid:
1. Rakendab menüü koostamise aluseid lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest
2. Kujundab oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel
3. Kujundab menüüsid ja koostab tehnoloogilisi kaarte arvutis

Koolituse teemad:
1. Auditoorne töö – 6 tundi.
Sissejuhatus õpingutesse
Menüü koostamise alused ja menüüde liigid, erinevate menüüde koostamine
Hinnakujunduse põhimõtted
2. Praktiline töö – 20 tundi
Töötlemiskadude olemus, kaonormide tabelite kasutamine, toiduainete kulude arvestamine
Omahindade arvutamine ja müügihinna kujundamine
Tehnoloogiliste kaartide ja hinna kalkulatsioonide koostamine arvutis
Menüüde koostamine lähtuvalt õigusaktidest ja tervisliku toitumise soovitustest
Erinevate menüüde analüüs
Oma ettevõtte menüü analüüs ja koostamine
Menüü kujundamine arvutis
Tagasiside õpingutele

Kursuse hind: 180 eurot, võimalus tasuda kahes osas.
Tasumine ning loobumine: Osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).

Lõpetamise tingimused:
Vajalik vähemalt 80% ulatuses kursusel osalemine, õpiväljundite saavutamine ja kursuse lõpuülesande sooritamine.

Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus koos akadeemilise õiendiga.

Hindamismeetod:
Kursuse lõpus on valminud 2-käigulise einekorra menüü, mis on kujundatud arvutis, menüüle on koostatud kalkulatsiooni- ja tehnoloogiline kaart.

Hindamiskriteeriumid:
Mittearvestav hindamine ehk „arvestatud“ või „mittearvestatud“

Läbiviija:
Ingrid Ploom - PKHK koka eriala kutseõpetaja
Kehtna majandus- ja tehnoloogiakool, toitlustusteenindus, Kutsekoda, Kokk I kutsetunnistus

Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2018 PÄRNUMAA KUTSEHARIDUSKESKUS | Niidupargi tn 12 | Pärnu | 80047 | tel +372 442 7870 | kursused[at]hariduskeskus.ee