Aeg: planeerimisel april 2024. Tunnid toimuvad E ,T kell 15.45-20.15, 5 ak tundi korraga, kokku 6 nädalat.
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm: majutus- ja toitlustusvaldkonnas töötavad inimesed. Õppijad, kes soovivad õppida uusi oskusi, ennast täiendada või huvialaselt ennast arendada kondiitritoodete valdkonnas.
Grupi suurus: miinimum 5 õppijat ja maksimum 12 inimest
Maht: 70 tundi
Õpiväljundid:
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust.
Koolituse teemad:
1.Auditoorne 6 tundi
Sissejuhatus, kondiitritoodete tehnoloogia
Tööohutus ja seadmed
2. praktiline töö 64 tundi
Mure- ja liivataignast toodete valmistamine ja kaunistamine
o Lahtised pirukad
o Glasuuritud koogid
Erinevatest taignatest küpsised
o Küpsiste vormimine ja kaunistamine
Keedu- ja beseetaignast toodete valmistamine
o Koogid
o Pooltoodete valmistamine
Käsitöökommid
Biskviittaignast koogid (rull-, lõike-, minikoogid) valmistamine
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
Võibiskviittaigen
o Muhvinid
o Keeksid
Suhkruline- ja beseetaigen
o Koogid
o Pooltooted tortidele ja kookidele
Tortide valmistamine
o Erinevate tordipõhjade valmistamine
o Kreemid
o Siirupid
o Želeed, marjad ja puuviljad
o Kaunistamine
Kaunistuste valmistamine šokolaadist, martsipanist ja suhkrumassist
Pärmilehttaigen
o Täidistega pirukad ja saiakesed
o Croissant
o Viinisaiake
Lehttaignast toodete valmistamine
o Täidistega pirukad ja saiakesed
o Koogid
Kursuse lõputöö
Kursuse hind: 900 eurot, võimalus tasuda kolmes osas
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Lõpetamise tingimused:
Õpingud loetakse lõpetatuks pärast õppekava täitmist ja selles kirjeldatud õpiväljundite saavutamist lävendi tasemel ning kompetentsuse hindamist positiivsele tulemusele.
Kursus lõppeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 80% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Lõpuülesande sisu:
Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt kondiitritoote.
Lävend praktilise töö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel kondiitritoote. Valib kondiitritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Läbiviijad:
Terje Jürgens – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2020 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Terje Steinberg – PKHK pagar-kondiitri kutseõpetaja; Tallinna Ülikool kutsepedagoogika; Läbi viinud perioodil 2011-2020 PKHK täiendkoolitusi;
Läbi viinud perioodil 2012 - 2015 Eesti Töötukassa poolt tellitud pagar-kondiitri eriala koolitusi.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post