Aeg: planeerimisel 2021 K ja N, kell 16.00-20.30, 6 ak tundi korraga, kokku 5 nädalat
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu, B-korpus
Sihtrühm: Huvilised, kes soovivad ennast täiendada, meelde tuletada või õppida juurde uus oskus pagaritoodete valmistamise valdkonnas.
Grupi suurus: miinimum 5 õppijat ja maksimum 12 inimest
Maht: 60 tundi
Õpiväljundid:
Koolitusega taotletakse, et õppija planeerib oma tööd, töötab iseseisvalt, valmistab pagaritooteid toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes ja osaleb meeskonnatöös.
1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagaritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd toiduainetööstuse või toitlustusteenuseid pakkuvates ettevõtetes;
4) väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpitut lähtuvalt toiduainetööstuse või toitlustuse valdkonna arengust;
Koolituse teemad:
1.Auditoorne
Sissejuhatus, pagari tehnoloogia
Tööohutus ja seadmed
2. praktiline töö
• Lihtpagaritoodete valmistamine
Batoonsaiad
Kuklid
• Rukkitaignast toodete valmistamine
Kuklid
Leivad
Koorikleivad
Näkileivad
Karask
Gluteenivabad küpsetised
• Pärmitaignatest väikesaiade ja pirukate valmistamine
Täidistega pirukad ja saiakesed
• Pärmileht- ja kihilisest pärmitaignast toodete valmistamine
Täidistega pirukad ja saiakesed
Croissant
Viinisaiake
• Pidulike pirukate, kringlite, struudlite, stritslite valmistamine
Erinevate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Pumati ja puistetega kaunistamine
• Mure- ja liivataignast toodete valmistamine
Lahtised pirukad
• Lehttaignast toodete valmistamine
Täidistega pirukad ja saiakesed
• Rasvaküpsetised
• Lõputöö, tagasiside kursusele.
Kursuse hind: 600 eurot, võimalus tasuda kahes osas.
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Lõpetamise tingimused:
Kursus lõpeb praktilise tööga. Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 80% ulatuses ja sooritama praktilise ülesande. Õppijale väljastatakse õppe lõpetamise nõuete täitmisel tunnistus.
Hindamismeetod:
•Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab iseseisvalt pagaritoote
Hindamiskriteerium: õppija valmistab etteantud tehnoloogilise kaardi alusel pagaritoote. Valib pagaritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Töötleb, vormib ja viimistleb küpsetuseelselt toodet lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK koolitusjuht, 4451968; 53446945
e- post