Kellele: Inimesed, kes soovivad tundma õppida toitlustusteeninduse valdkonda. Koolitus sobib neile, kes alles alustavad antud valdkonnas või kes töötavad, kuid soovivad oma oskusi uuendada, täiendada. Koolitus sobib ka toitlustusteeninduse juhtidele, kes korraldavad või organiseerivad antud valdkonna või on vaja kursis olla, kuidas antud töö käib, et edasi juhendada teenindajaid.
Aeg: selgub piisava arvu huviliste korral
Maht: 80 tundi
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn. 12
Eesmärk: Anda ettevalmistus toitlustusteeninduse valkonnas töötamiseks.
Kursuse teemad:
Auditoorne osa 20 tundi
Sissejuhatus õpingutesse
Õpitee ja töö muutuvas keskkonnas
Toitlustamise alused
Toitlustusteeninduse alused
Mittealkohoolsed joogid
Catering ja peoteenindus
Abikelneri praktika
Praktiline osa 60 tundi
Toitlustusteeninduse alused
Mittealkohoolsed joogid
Catering ja peoteenindus
Abikelneri praktika
Õpiväljundid:
Õpetusega taotletakse, et õpilane omandab teadmised, oskused, hoiakud ja sotsiaalse valmiduse töötamaks kelneri juhendamisel toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes.
• Õppija planeerib enda tööalast arengut majutamise ja toitlustamise valdkonnas lähtuvalt elukestva õppe põhimõtetest.
• Õppija tuleb toime oma karjääri planeerimisega kaasaegses majandus-, ettevõtlus- ja töökeskkonnas lähtuvalt elukestva õppe põhimõtetest.
• Õppija valmistab toite ja jooke lähtuvalt toitlustusettevõtte eripärast ja tervisliku toitumise põhimõtetest ning toiduvalmistamise põhitehnoloogiatest, kasutab juhendile vastavaid toiduaineid ja nende käitlemisviise ning rakendab toidu- ja tööohutuse põhimõtteid oma töökoha korraldamisel.
• Õppija mõistab toitlustusteeninduse ja klienditeeninduse põhimõtteid, kasutab lauakatmise põhitehnikaid, teenindab kliente erinevates teenindusolukordades.
• Õppija valmistab ja serveerib juhendamisel meeskonna liikmena menüüs olevaid toite ja jooke.
• Õppija planeerib oma tööd toitlustusettevõttes, käitleb toidutooret, abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel ning töötab juhendamisel meeskonnaliikmena.
Hindamismeetod:
1) valmistab ette oma töökoha, varustab selle vajalike töövahenditega ja hoiab oma töökoha korras vastavalt etteantud juhistele
2) katab laua 2-le kliendile 3-käigulise menüü alusel juhendamisel
3) teenindab kliente juhendamisel
4) puhastab ning korrastab ruume vastavalt puhastusplaanile
Hindamiskriteerium: Eksamit hinnatakse 10 palli süsteemis. Eksam on sooritatud positiivsele tulemusele, kui õppija saab eksamil vähemalt 6 punkti.
Lõpetamise tingimused:
Lõpuülesande sooritamiseks peab kursuslane olema läbinud õppekava 80% ulatuses.
Abikelneri kursus lõpeb mitteeristavalt hinnatava (arvestatud/ mittearvestatud) praktilise eksamiga.
Tulemus: Väljastatakse tunnistus
Läbiviijad:
Taisi Talviste – Tallinna Kommertskool, toitlustuse eriala, Tallinna Ülikool kutsepedagoogika bakalaureuseõpe
Peep Peetersoo – Tallinna teeninduskooli arhiiviteatis/tõend: Tallinna 15. Tehnikakool, kelneri IV kutse. Euroopa kvalifikatsiooniraamistiku (EQF) vanemkelner, tase 5
Grupi suurus: miinimum 6 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 800 EUR võimalus maksta neljas osas (sisaldab kõiki materjale)
Tasumine ning loobumine: Osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Info: Telefon 4427870; 53446945; e-mail