Pagar-kondiitritoodete valmistamine haridustöötajatele

Kellele: Erialase tasemeharidusega täiskasvanud, täienduskoolituse vajadusega täiskasvanud. Õppijad, kes töötavad valdkonnas, kus annavad edasi teadmisi õpilastele (käsitöö ja tööõpetuse õpetajad, kokanduse ringi juhendajad jne). Huviringi õpetajad, pedagoogid koolis ja lasteaias, laagrites juhendajad. 
Aeg: planeerimisel sügis 2023, üks kord nädalas, 7 korda 6ak tundi korraga kell 16.00-20.30. Viimasel korral on tund 4 ak tundi kell 16.00-19.00.
Maht: 40 tundi
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn 12 Pärnu 

Eesmärk: Anda teadmised pagar-kondiitri valdkonna teemadest ja anda lihtsamaid teadmisi ja praktilisis oskusi lastele ja noortele.

Kursuse teemad: 
1.Auditoorne töö 10 ak tundi
Sissejuhatus, pagari ja kondiitri tehnoloogia
Tööohutus ja seadmed
2. praktiline töö 30 ak tundi
Pärmitaigen- saiakesed, pirukad  (kardemoni saiake, glasuuriga moonirull, moosipallid, singi-röstsibula pirukas, pitsatasku, juusturull peekoni ja seesamiseemnetega);
Biskviitkoogid (sefiiri-, hapukoore-, halvaakook);
Pärmi- lehttaignast struudlid (õuna- kohupiimastruudel, kirsi- vaniljekreemistruudel);
Makroonid;
Krakeliinid keedukreemiga;
Beseerull, Pavlova;
Lõputöö.

Praktilised tööd tehakse läbi paaris ja tunni teemad (retseptid) jaotatakse õppijate vahel ära. Õppepäeva jookusl valmib õppijal vähemalt üks toode, teiste toodete (retseptid) valmistamise protsess arutatakse ühiselt läbi ning antakse nõuandeid ja soovitusi. 

Koolituse õpiväljundid:

1) valmistab tehnoloogilise juhendi alusel kvaliteetseid pagari- või kondiitritooteid, lähtudes toidu- ja tööohutuse nõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, töötab iseseisvalt, tulemuslikult ja ressursisäästlikult ning lähtub töös kutse-eetikast;
3) analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonna tööd.

Koolituse tulemus:
Koolituse lõpus saate tunnistuse kui olete osalenud koolitusel vähemalt 80% koolituse mahust ja olete teinud lõputöö.

•Praktiline ülesanne - kursuslane valmistab pagari või kondiitritoote.
Lävend praktilise töö positiivseks sooritamiseks: õppija valmistab pagaritoote. Valib pagaritöö toorained lähtuvalt retseptist ja tehnoloogiast. Küpsetab, jahutab ning viimistleb küpsetusjärgselt ja vajadusel pakendab. Töötab töö tervise teadlikult ja ohutult järgides toiduhügieeni nõudeid.
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 80% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Õpiväljundite hindamine on mitteeristav (arvestatud/ mittearvestatud).

Koolitajad: Terje Steinberg ja Terje Jürgens, pagar/ kondiitri kutseõpetajad
Grupi suurus: miinimum 6 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab  koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus:
 580 EUR, võimalus maksta kahes osas, ettevõtetel ühes osas.
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest.
Info:
 Telefon 4427870; 53446945; e-mail See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Täida väli!
Täida väli
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!

Õppekorraldus

Kursuse eest tasumine

  1. Kursuse eest tasumine toimub arve alusel. Arve saadetakse e-posti teel Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt. Arve tuleb tasuda arvel märgitud tähtajaks.
  2. Kokkuleppel koolitusjuhiga on võimalik tasuda õppetöö eest osade kaupa.

Kursusest loobumine

  1. Kui kursusele registreerunul ei ole võimalik kursusest osa võtta, tuleb sellest teavitada koolitusjuhti.
  2. Peale oma osalemise kinnitust koolitusjuhile (kinnitusmeil saadetakse eelnevalt kursuslase e-mailile) ei ole võimalik koolitusest loobuda. Koolitustasu ei tagastata ning arve tasumise kohustus kursuslasele jääb.
Kinnita!
Invalid Input

Maksja

(täita juhul kui tasujaks on kas ettevõte või kolmas isik)

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input