Lihakoolitus

Kellele: Lihakoolitus on mõeldud kõigile neile, kellele maitseb ja keda huvitab liha ning sellest valmistatud road. Koolituse jooksul omandatakse nii teoreetilisi kui ka praktilisi teadmisi. Praktiline osa on mängulise iseloomuga (seltskond jaotatakse gruppidesse ning iga grupp teeb kõiki toite aja peale ja retsepti alusel läbi, vahepeal vahetatakse ka positsioone). Teoreetiline osa on loenguformaadis.
Aeg: planeerimisel aprill 2024, kell 16.30-20.15, 5 ak tundi korraga, üks päev.
Maht: 5 tundi
Eesmärk: Koolituse läbinu saab ettevalmistuse liharoogadest, nende valmistamise etappidest.

Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn.12, Pärnu.

Kursuse teemad:

*Teoreetiline osa:

*Mis tähendab ninast sabani põhimõte?
*Miks süüa liha?
*Miks ei tohiks liha liiga palju süüa?
*Mis on ,,keto”?
*Kasvatatud liha vs uluk.

*Veis: *Kuidas kasvatatakse veiseliha?
*Miks on veiseliha hea?
*Millised on veiseliha jaotustükid?
*Milliseid toite on võimalik valmistada veiselihast?

*Siga: *Miks on siga hea lihaloom?
*Seast läheb kaotsi ainult ,,karje”.
*Kui mitmekesine on sealiha?
*Milliseid toite on võimalik valmistada sealihast?

*Kana ehk linnuliha:
*Miks on linnuliha hea?
*Milliseid linde süüakse?
*Milliseid toite on võimalik valmistada linnulihast?
*Miks keeta ise kanapuljongit?

*Praktiline osa (aja peale ja mängulisel meetodil erinevate toitude valmistamine)

Valmistame:
*Kanamaksapasteet
Melba sai/ flambeeritud nektariin
*Böff
Marineeritud sinepiseemned/ punase veiniga marineeritud sibul/ leivakrõps
*Rebitud sealiha takod
Tomati-tšillisalsa/ jääsalat/ kurk/ marineeritud sibul
*Marineeritud searibid
Marineeritud sibula-kurgi salat/ mustika mop kaste

Õpiväljundid:

Õpilane kes läbib selle koolituse õpib juurde erinevaid jaotustükke, avardab oma maailma pilti uute kulinaarsete tehnikatega vastavalt loomale ja vastavalt liha jaotustükile. Õpib hindama liha värskust ja ninast- sabani põhimõtteid kulinaarias.

Tulemus:
Õppija saab tunnistuse kui on osalenud koolitusel 100% ja teinud kaasa vajalikud tööd.

Koolitaja:
Herkki Ruubel, PKHK koka eriala kutseõpetaja. Lõpetanud Pärnumaa Kutsehariduskeskuses koka eriala. Koolitaja on ammutanud teadmisi Inglismaal. Töötanud peakokana Villa Ammendes.


Grupi suurus:  miinimum 6 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab  koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 120 EUR-i (sisaldab kõiki koolitusel kasutatavat materjali)

Info: Heleri Heinla, See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , Telefon 44 51 968, 53 446 945

Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).

 

Täida väli!
Täida väli
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!
Täida väli!

Õppekorraldus

Kursuse eest tasumine

  1. Kursuse eest tasumine toimub arve alusel. Arve saadetakse e-posti teel Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt. Arve tuleb tasuda arvel märgitud tähtajaks.
  2. Kokkuleppel koolitusjuhiga on võimalik tasuda õppetöö eest osade kaupa.

Kursusest loobumine

  1. Kui kursusele registreerunul ei ole võimalik kursusest osa võtta, tuleb sellest teavitada koolitusjuhti.
  2. Peale oma osalemise kinnitust koolitusjuhile (kinnitusmeil saadetakse eelnevalt kursuslase e-mailile) ei ole võimalik koolitusest loobuda. Koolitustasu ei tagastata ning arve tasumise kohustus kursuslasele jääb.
Kinnita!
Invalid Input

Maksja

(täita juhul kui tasujaks on kas ettevõte või kolmas isik)

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input