Kellele: Õppijad, kes soovivad oma kodus valmistada tooteid, mida müüa ja turustada laiali.
Aeg: 30.05-31.05.2024, esimesel päeval kell 13.00-19.45, 3 pausi on sisse arvestatud, 15 minutit, kokku 8 ak tundi. Annab kaks õpetaja. Teisel päeval on tunnid 10.00-16.00, 7 ak tundi 2 pausi on sisse arvestatud. Annab üks õpetaja.
Maht: 15 ak tundi
Kursuse kestvus: 2 päeva.
Eesmärk: Toota ja valmistada oma kodus klientidele küpsetisi, hoidiseid, teesid ja muid tooteid, mida on võimalus ja soov kodus teha.
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn.12, Pärnu.
Kursuse teemad:
Kohaliku toidu väiketöötlemine
Tegevused väiketöötlemise käivitamiseks
Olukorra esmane analüüs
Joogivee kvaliteedi uurimine
Tervisekontroll
Hügieenikoolitus
Tootearendus
Äriplaan
Ruumid ja inventar
Enesekontrolliplaan
Registreerumine majandustegevuse registrisse
Riigilõivud
Tunnustamine ja teavitamine
Tunnustamine mahepõllumajanduse seaduse alusel
Kohaliku toidu turustamine
Õpiväljund:
Teab nõudeid koduköögi tegemiseks.
Koolitaja: Hilja Pillisner, lektor, Tallinna polütehniline Instituut, ühiskondliku toitlustamise tehnoloogia ja organiseerimise eriala
Riina Tomast, Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž, teenuse disain ja juhtimine. Ärikorralduse kutseõpetaja.
Grupi suurus: 7 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 150EUR-i (sisaldab kõiki koolitusel kasutatavat materjali)
Info: Heleri Heinla,