Antud koolitus on mõeldud koolitussarjadena, iga kuu üks kord. Koolituspäev keskendub kindlale teemale, mis on antud päeval programmis kirjas. Koolitussarjas saavad laps ja vanem koos teha praktiliselt toote, veeta koos aega ja saada nippe küpsetiste valmistamiseks. Sari koosneb 6-st korrast. Koolitussari on mõeldud osalemiseks koos vanemaga või vanavanemaga ja kuni 12 aastase lapsega (k.a). Grupp, kes alustab detsember, peaks osalema kõikidel kordadel. Liituda saab koolituse põhigrupiga kui peaks koht tekkima sarjade vahel. Iga korra eest tasutakse enne koolituse päeva või tasutakse ettte kõikide kuue korra eest ette.
Kellele: kõigile küpsetamise ja toidutegemise huvilistele.
Aeg: 09.12.24-12.05.25, kell 16:30-20.15
Maht: 5 tundi
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Niidupargi tn. 12, B-korpus, õppeköök
Eesmärk: omandada oskused valmistada lihtsamaid pagari- ja kondiitritooteid, saada teadmised taigna tehnoloogiast, erinevatest vormimisviisidest, kaunistamisest.
Kursuse sisu:
09.12.24
1.Teema: Piparkoogitaigen ja piparkookide valmsitamine
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame piparkoogi taigna, mida kodus saate küpsetada.
Piparkookide tegemine ja kaunsitamine.
13.01.25
2.Teema: Tassikoogid
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame taigna (sidrun, vanilla,šokolaad).
Kreemide valmistamine.
Kaunistuste valmistamine (voolimine ja muu).
10.02.25
3.Teema: Pulgakoogid
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Taigna valmistamine, maitsestamine.
Šokolaadiga katmine.
Kaunistamine.
10.03.25
4.Teema: Väikesaiad
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame kaneelirulle,viineripirukaid, pitsasaiu, kreemisaiu, juusturulle. moosipalle.
Tunni käigus tutvustatakse ka muud toorainet, mida antud toodetele saab lisada.
07.04.25
5.Teema: Rullbiskviit
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Biskviidi valmistamine.
Kreemide valmistamine.
Kaunistamine.
12.05.25
6.Teema: Väikesaiad
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame kaneelirulle,viineripirukaid, pitsasaiu, kreemisaiu, juusturulle. moosipalle.
Tunni käigus tutvustatakse ka muud toorainet, mida antud toodetele saab lisada.
Õpiväljundid:
• Kasutab pagaritöö tooraineid lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist;
• Oskab valmistada erinevaid pagari- ja kondiitritooteid;
• Oskab kasutada lihtsamaid kaunistusvõtteid toodete viimistlemisel.
Tulemus: Praktilise tööna on õppijal retsepti alusel valminud küpsetised.
Koolitaja: Helina Kruusmaa, pagar-kondiitri kutseõpetaja
Grupi suurus: miinimum 8 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 65 EUR, maksumus on lapsele ja vanemale üheks koolituskorraks (sisaldab kõiki materjale, paljundatud retseptid; osalejad saavad kaasa valiku koduseks degusteerimiseks)
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Koolitussarjas on arvestatud, et arve esitatakse kõigi kuue kora kohta iga kuu. Arvestatakse, et osaletakse kõikidel kordadel. Tasuda saab iga kuu eraldi. Kui mõnel kuul osaleda ei sa kui koolitussari toimub, siis tasuma peab ikka. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK täiendus- ja ümberõppe koolitusjuht, 445 1968; 53446945
e- post