Kellele: kõigile küpsetamise ja toidutegemise huvilistele
Aeg: planeerimisel mai 2025, kell 14.00-20.00
Maht: 8 tundi
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Niidupargi tn. 12, B-korpus, õppeköök
Eesmärk: omandada oskused valmistada suuri pärmi- ja pärmilehttaigna küpsetisi, saada teadmised taigna tehnoloogiast, erinevatest vormimisviisidest, lõigete tegemisest jms.
Kursuse sisu:
Valmistamise tehnoloogia tutvustus
Erinevate täidistega kihiliste kringlite ja stritslite valmistamine
(soolased: juustu-, pizzatäidisega; magusad: õuna-, shokolaadikreemi-, martsipanitäidisega)
Glasuurimine ja erinevad glasuurid
Struudli valmistamise tehnoloogia ja struudli valmistamine
Õpiväljundid:
• Kasutab pagaritöö tooraineid lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist;
• Oskab kirjeldada erinevaid suuri pärmi- ja pärmilehttaigna küpsetisi, taigna tehnoloogiat, erinevaid vormimisviise ja lõigete tegemist;
• Oskab valmistada erinevaid suuri pärmi- ja pärmilehttaigna küpsetisi: kringleid, stritsleid ja struudleid.
Tulemus: Praktilise tööna on õppijal retsepti alusel valminud erinevad pärmi- ja pärmilehttaigna küpsetised (soolased ning magusad kringlid)
Koolitaja: Terje Jürgens, pagar-kondiitri kutseõpetaja
Grupi suurus: miinimum 8 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 120 EUR (sisaldab kõiki materjale; osalejad saavad kaasa valiku koduseks degusteerimiseks)
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Info: Telefon 44 51 968, 53446945