Antud koolitus on koolitussarjast, kus on kindlad õppijad, kes osalevad kõigis 6 korra teemades. Liituda saab sinna juurde erinevate teemade juurde, mida seal pakutakse. Iga kuu üks kord toimub teemapäev. Koolituspäev keskendub kindlale teemale, mis on antud päeval programmis kirjas. Koolitussarjas saavad laps ja vanem koos teha praktiliselt toote, veeta koos aega ja saada nippe küpsetiste valmistamiseks. Sari koosneb 6-st korrast. Koolitussari on mõeldud osalemiseks koos vanemaga või vanavanemaga ja kuni 12 aastase lapsega (k.a). Grupp, kes alustas detsember, peaks osalema kõikidel kordadel. Liituda saab koolituse põhigrupiga kui on kohta. Iga korra eest tasutakse enne koolituse päeva.
Kellele: kõigile küpsetamise ja toidutegemise huvilistele.
Aeg: Koolitussarja 6 korra periood on 09.12.24-12.05.25, kell 16:30-20.15. Teemade juurde saab ennast registreerida eraldi. Jaanuaris 13.01.2025.
Maht: 5 tundi.
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Niidupargi tn. 12, B-korpus, õppeköök
Eesmärk: omandada oskused valmistada lihtsamaid pagari- ja kondiitritooteid, saada teadmised taigna tehnoloogiast, erinevatest vormimisviisidest, kaunistamisest.
Kursuse sisu:
13.01.25
1.Teema: Tassikoogid
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame taigna (sidrun, vanilla,šokolaad).
Kreemide valmistamine.
Kaunistuste valmistamine (voolimine ja muu).
Järgmised teemad, kuhu saate liituda on tulemas:
10.02.25
3.Teema: Pulgakoogid
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Taigna valmistamine, maitsestamine.
Šokolaadiga katmine.
Kaunistamine.
10.03.25
4.Teema: Kringlid ja stritslid
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame taigna.
Erinevad täidised.
Glasuurimine.
07.04.25
5.Teema: Rullbiskviit
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Biskviidi valmistamine.
Kreemide valmistamine.
Kaunistamine.
12.05.25
6.Teema: Väikesaiad
Valmistamise tehnoloogia tutvustus, retsept.
Valmistame kaneelirulle,viineripirukaid, pitsasaiu, kreemisaiu, juusturulle. moosipalle.
Tunni käigus tutvustatakse ka muud toorainet, mida antud toodetele saab lisada.
Õpiväljundid:
• Kasutab pagaritöö tooraineid lähtuvalt retseptist ja tehnoloogilisest juhendist;
• Oskab valmistada erinevaid pagari- ja kondiitritooteid;
• Oskab kasutada lihtsamaid kaunistusvõtteid toodete viimistlemisel.
Tulemus: Praktilise tööna on õppijal retsepti alusel valminud küpsetised.
Koolitaja: Helina Kruusmaa, pagar-kondiitri kutseõpetaja
Grupi suurus: miinimum 5 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 65 EUR, maksumus on lapsele ja vanemale üheks koolituskorraks (sisaldab kõiki materjale, paljundatud retseptid; osalejad saavad kaasa valiku koduseks degusteerimiseks)
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest.
Koolitusjuht: Heleri Heinla, PKHK täiendus- ja ümberõppe koolitusjuht, 445 1968; 53446945
e- post