Kellele: Pastatoitude koolitus on mõeldud kõigile neile, kellele maitseb ja keda huvitab pasta ning sellest valmistatud road. Koolituse jooksul omandatakse nii teoreetilisi kui ka praktilisi teadmisi. Praktiline osa on mängulise iseloomuga (seltskond jaotatakse gruppidesse ning iga grupp teeb kõiki toite aja peale ja retsepti alusel läbi, vahepeal vahetatakse ka positsioone). Teoreetiline osa on loenguformaadis.
Aeg: planeerimisel kevad 2025, kell 16.30-20.15, 5 ak tundi korraga, kaks päeva.
Maht: 10 tundi
Eesmärk: Koolituse läbinu saab ettevalmistuse pastaroogadest ja nende valmistamise etappidest.
Toimumiskoht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus (PKHK), Niidupargi tn.12, Pärnu.
Kursuse teemad:
Teooriaosa
• Pasta ajalugu
• Pastatainas ja pastade kujud
Praktiline päev 1
• Pastataina valmistamine
• Puljongi keetmine
• Arrabiata-kastme valmistamine
• Rukolapesto valmistamine
• Spagetid lihapallide ja arrabiata-kastmega
Praktiline päev 2
• Tortelliinide valmistamine koos puljongiga
• Lõheravioolide valmistamine
• Pasta carbonara valmistamine
• Parmesanikastme valmistamine
• Pestopasta
Õpiväljundid:
Koolitus annab ülevaate, mis on pasta ning millised on värske ja kuivatatud pasta erinevused.
Koolitus õpetab keetma puljongit ja kolme klassikalist pastakastet.
Õpilane õpib praktilise tegevuse kaudu eristama nelja erinevat pastakuju ja valmistama nelja erinevat pastatoitu.
Tulemus:
Õppija saab tunnistuse kui on osalenud koolitusel 100% ja teinud kaasa vajalikud tööd.
Grupi suurus: miinimum 7 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Maksumus: 178 EUR-i (sisaldab kõiki koolitusel kasutatavat materjali)
Info: Heleri Heinla,
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).