Sihtrühm: ettekandjad, klienditeenindajad, kelnerid ja ürituste korraldajad, sekretärid, koduste sündmuste läbiviijad ning teised teemast huvitatud
Aeg: planeerimisel mai 2025, kell 15.00-20.00, kak 15 minutilist pausi on sisse arvestatud, 6 ak tundi, kaks päeva
Maht: 12 tundi
Toimumise koht: Pärnumaa Kutsehariduskeskus Niidupargi tn. 12, Pärnu
Eesmärk: kursuse eesmärk on anda teadmised lauakommetest ja etiketist
Koolituse teemad:
Lauakombed
Laudlinad, salvrätikud, söögiriistad ja joogiklaasid
Laudade katmise põhinõuded
Külalislahke restoraniteeninduse põhioskused
Kohvilaud ja kohvipauside korraldamine
Veini serveerimine
Käitumine lauas ja vastuvõttudel
Salvrättide voltimine
Hakkama saamine eriolukordadega ja ootamatustega
Õpiväljundid:
• oskab kirjeldada külalislahke teeninduse põhitõdesid.
• oskab katta ja teab nõudeid vastuvõtu laua korraldamiseks.
Lõpetamise tingimused:
Tunnistuse saamiseks on vajalik vähemalt 80% ulatuses õppekava läbimine ja õpiväljundite saavutamine.
Tulemus: praktilise tööna katab õppija laua kahele, kasutades asjakohaseid katmisvahendeid ja kirjeldab teenindamise põhitõdesid
Koolitaja:
Peep Peetersoo, PKHK kelneri eriala kutseõpetaja, vanemkelner tase 5 kutse
Grupi suurus: miinimum 7 õppijat. Grupi komplekteerumisel täpsustab koolitusjuht koolitatava osalemissoovi ning edastab koolituse ajakava ning toimumiskoha.
Hind: 130 EUR-i
Tasumine ning loobumine: osaleja kinnituse ning grupi komplekteerumise järgselt edastatakse Teile sellekohase kinnitusega koolitusarve. Hilisemal koolitusest loobumisel kuulub tasumisele 100% koolituse maksumusest (va erijuhtudel).
Info: koolitusjuht Heleri Heinla, telefon 445 1968; e-mail